Zuiders scampistoofpotje
De intense smaak van de garnalen in een romige tomatensaus!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Diner, Lunch
Keuken Keto
Porties 3 porties
Calorieën 931 kcal
Ingrediënten
- 3 eetlepels kokosolie
- 1 witte ui in ringen snijden
- 500 g verse broccoli
- Himalaya zout
- zwarte peper
- 900 g scampis
- 3 teentjes verse look versnipperen
- 500 ml passata (Elvea)
- 250 ml volle room
- 100 g feta in blokjes snijden
Instructies
- Maak de broccoli schoon, snij in roosjes en laat halfgaar worden in gezouten water.
- Snij de witte ui in ringen en versnipper alvast de look.
- Bak de ui 'glazig' terwijl je het water uit de broccoli laat 'druppen' door de roosjes in een vergiet te leggen.
- Bak de scampis met de verse look kort aan (2 minuutjes) en kieper de broccoli erbij. Rijkelijk afkruiden met zout en de peper. Roer om en giet het brikje passata in de pan, voeg ook de room toe. Roer om en laat onder een deksel op een middelhoog vuur een 'klein' kwartiertje sudderen.
- Neem vervolgens de pan van het vuur. Je zal merken hoe heerlijk al die smaken door elkaar ruiken! Snij het stuk feta in blokjes en roer dit onder het geheel en dien op. Smakelijk!
Notities
Voor de liefhebbers van hartige maaltijden; voeg een mespuntje chilipoeder per bord toeÂ
Voedingswaarden
Voedingswaarde
Zuiders scampistoofpotje
Hoeveelheid per portie (persoon)
Calorieën 931
Calorieën uit vetten 414
% Dagelijks aanbevolen waarden*
Vetten 46g30%
Koolhydraten 14g56%
Eiwitten 71g86%
* * Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een ketodieet van 6% koolhydraten - 18% eiwitten - 76% vetten (1811 calorieën). ***stuur een mail naar info@ketolifestyle.be voor een persoonlijke berekening
Trefwoord broccoli, feta, roomsaus, scampis, tomatensaus, vegetarisch, vis, witte ui, zuiders