Witloof-tonijncake (12 sneden = 4 porties = 3 sneden per persoon)
Een herfstcake... snel klaar. Lunchprep, dus inpakken en wegwezen!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 50 min
Gang Lunch
Keuken Keto
Porties 4 porties
Calorieën 330 kcal
Ingrediënten
- 2 eetlepels Kerrygold boter
- 250 g witloof in kleine stukjes snijden
- 160 g tonijn in olijfolie
- 1 lenteui
- 50 g geraspte gruyère
- 12 eieren
- Himalaya zout
- zwarte peper
Instructies
- Verwarm de oven tot 190°C.
- Vet een bakvorm in. Eieren in de bakvorm. Draai 20 keer aan de zoutmolen en 20 keer aan de pepermolen. Goed klutsen.
- Voeg de lente ui en 2/3 van de kaas toe, goed mengen.
- Voeg het witloof toe, goed mengen.
- Voeg de tonijn toe (giet de overtollige olie uit het blik), haal een beetje uit mekaar en meng goed.
- Strooi de rest van de kaas over het geheel en zet 40 minuten in de oven.
- Dit is echt een makkelijke maar volwaardige lunch. Smakelijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarde
Witloof-tonijncake (12 sneden = 4 porties = 3 sneden per persoon)
Hoeveelheid per portie (persoon)
Calorieën 330
Calorieën uit vetten 180
% Dagelijks aanbevolen waarden*
Vetten 20g13%
Koolhydraten 3g12%
Eiwitten 32g39%
* * Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een ketodieet van 6% koolhydraten - 18% eiwitten - 76% vetten (1811 calorieën). ***stuur een mail naar info@ketolifestyle.be voor een persoonlijke berekening
Trefwoord eenvoudig koken, eiertaart, inpakken en meenemen, lchf, lunchprep, maaltijdtaart, mealprep, snel klaar, snelle lunch, tonijn, witloof