Witloof-tonijncake (12 sneden = 4 porties = 3 sneden per persoon)
Een herfstcake... snel klaar. Lunchprep, dus inpakken en wegwezen!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Lunch
Keuken Keto
Porties 4 porties
Calorieën 330 kcal
Ingrediënten
- 2 eetlepels Kerrygold boter
- 250 g witloof in kleine stukjes snijden
- 160 g tonijn in olijfolie
- 1 lenteui
- 50 g geraspte gruyère
- 12 eieren
- Himalaya zout
- zwarte peper
Instructies
- Verwarm de oven tot 190°C.
- Vet een bakvorm in. Eieren in de bakvorm. Draai 20 keer aan de zoutmolen en 20 keer aan de pepermolen. Goed klutsen.
- Voeg de lente ui en 2/3 van de kaas toe, goed mengen.
- Voeg het witloof toe, goed mengen.
- Voeg de tonijn toe (giet de overtollige olie uit het blik), haal een beetje uit mekaar en meng goed.
- Strooi de rest van de kaas over het geheel en zet 40 minuten in de oven.
- Dit is echt een makkelijke maar volwaardige lunch. Smakelijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarde
Witloof-tonijncake (12 sneden = 4 porties = 3 sneden per persoon)
Hoeveelheid per portie (persoon)
Calorieën 330
Calorieën uit vetten 180
% Dagelijks aanbevolen waarden*
Vetten 20g13%
Koolhydraten 3g12%
Eiwitten 32g39%
* * Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een ketodieet van 6% koolhydraten - 18% eiwitten - 76% vetten (1811 calorieën). ***stuur een mail naar info@ketolifestyle.be voor een persoonlijke berekening
Trefwoord eenvoudig koken, eiertaart, inpakken en meenemen, lchf, lunchprep, maaltijdtaart, mealprep, snel klaar, snelle lunch, tonijn, witloof