[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.9″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]
Patépastei
Ingrediënten
- 120 g amandelmeel
- 250 g geraspte emmentaler
- 4 eetlepels mascarpone
- 1 ei
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden mag een goeie schep zijn
- Himalaya zout
- zwarte peper
- rozemarijn
- lookpoeder
- 1 eetlepel Kerrygold boter gesmolten
- 150 g boerenpaté
Instructies
- Verwarm de oven tot 180°C.
- Doe het amandelmeel, de geraspte kaas, de Italiaanse kruiden, rozemarijn, peper, (voldoende!) zout, het ei en de mascarpone in een mengkom. Giet de gesmolten boter erbij en roer/kneed tot een homogeen deeg. Indien het deeg nog te vochtig lijkt, strooi er dan wat amandelpoeder bij.
- Leg bakpapier op een bakplaat. Druk het deeg voorzichtig plat met de achterkant van een eetlepel en trek er 3 'geultjes' in.
- Snij de paté in 3 repen en leg in die geultjes.
- Druk de paté plat in die geultjes.
- Smeer het deeg 'toe' zodat de paté bedekt is.
- De pastei is klaar na ongeveer 30 minuten. Snij hem aan met een pizzasnijder. In taartstukken als voorgerecht of in kleine vierkantjes als aperitiefhapje.
- Ook lekker met waterkers. Smakelijk!
Notities
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||”]
RECEPT INVOEGEN
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]