[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.9″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||”]
Gegratineerd vispannetje van gerookte zalm en witloof
Ingrediënten
- 3 koffielepels olijfolie
- 140 g gerookte zalm
- 150 g feta
- 200 g witloof
- 125 ml volle room
- 1 ei
- nootmuskaat
- Himalaya zout
- zwarte peper
- 100 g geraspte gruyère
Instructies
- Verwarm de oven tot 200° C. Jouw ingrediënten: de zalm, de feta en het witloof dienen om twee lagen te vormen in de kommetjes. Verdeel dus goed!
- Vet drie ovenkommetjes in met elks een koffielepeltje olijfolie.
- 'Pluk' het witloof.
- Schik een eerste laag witloof in de kommetjes. Afkruiden met peper en zout.
- Snij je blok feta in dunnere schijfjes om toe te voegen aan jouw 'laagjes'.
- Bedek de eerste laag met wat gerookte zalm. Herhaal vervolgens deze en de twee voorgaande stappen om een tweede laag te vormen.
- Maak het sausje van de room, het ei, zout, peper, nootmuskaat en eventueel thijm of rozemarijn.
- Verdeel het mengsel over de kommetjes.
- Werk af met de geraspte kaas en zet ongeveer 25 minuten in de oven.
- Grill de laatste 3 minuutjes voor een korstje en garneer desgewenst met een schijfje limoen. Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]