[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.2″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||” hover_enabled=”0″]
Bloemkoolrijstcake (12 sneden = 4 porties = 3 sneden per persoon)
Ingrediënten
- 2 eetlepels Kerrygold boter
- 400 g bloemkoolrijst
- 1 rode ui in ringetjes snijden
- 12 eieren
- Himalaya zout
- zwarte peper
- nootmuskaat
- 120 g beenham
- 100 g geraspte emmentaler die van Dilea is lactosevrij 😉
Instructies
- Verwarm de oven tot 180°C.
- Vet een bakvorm in. Kieper de bloemkoolrijst, rode ui en de 12 eieren in de bakvorm.
- Goed afkruiden met flink wat zout, peper en nootmuskaat. Mengen met de bloemkoolrijst.
- Bekleden met de ham.
- Kies voor kaas van Dilea, die is lactosevrij en dus goed verteerbaar.
- Verdeel de kaas over het geheel.
- Bak 40 minuten in de oven.
- Laat de maaltijdtaart even afkoelen voor je ze uit de bakvorm losmaakt.
- 12 sneden kunnen uit deze taart. Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]