Leven zonder filter & keto

Ik ben zeker niet de enige…

Ik ben zeker niet de enige met HSP

‘Wat is dat eigenlijk’ vragen mensen me soms. Emoties, gebeurtenissen en de gevoelens die daarbij horen, erge dingen die men me vertelt… die komen ‘in het kwadraat’ bij me binnen…

Die ‘natuurlijke filter’ die de meeste mensen hebben, die heb ik niet. Geloof me, de diagnose was een soort van bevrijding. Ik was dan toch geen ‘rare’ ?

Een hele fijne psychologe heeft me geleerd hoe ik er het best mee kon omgaan, hoe ik met de vaak harde en egocentrische maatschappij moest omgaan en vooral; welk voordeel ik er kon uithalen! Gelukkig is dat laatste er ook en overstijgen de voordelen ‘de nadelen’. Maar sommige dagen overvalt het me keihard en dat is niet leuk!

Vroeger, voor mijn Keto periode gaf ik me over aan allerlei snoepgoed om me vervolgens nog slechter te voelen… Met vallen en opstaan heb ik geleerd en vooral gevoeld wat teveel koolhydraten (suikers) met mijn lichaam en geest doen. Als ik voel dat het mentaal de verkeerde richting uitgaat, dan weet ik dat ik best strikt Keto volg. Zo hou ik mijn bloedsuikerspiegel het beste in evenwicht evenals mijn ‘moodswings’… Natuurlijk doe ik het best ook wat rustig aan dan maar door zo te eten heb ik veel meer controle over mezelf. Je bent tenslotte wat je eet ?

Neen, veel inspiratie en ‘goesting’ had ik niet vandaag. Het moest wel snel & keto zijn…

Mijn snelle courgetti bolognese ? 30 minuutjes (waarvan ik welgeteld 5 minuten aan mijn kookfornuis stond) in de pan en klaar! Vers & keto, ik zal er morgen waarschijnlijk de positieve gevolgen van dragen <3

Liefs

Kristel

Scroll naar boven