[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.3.2″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||” hover_enabled=”0″]
Zuiders stoofpotje
Ingrediënten
- 3 eetlepels Kerrygold boter
- 700 g karbonaden ik koos voor varkenskarbonaden, deze zijn sneller gaar & mals
- 1 kg couscousgroenten ik koos voor de makkelijke weg, groentjes uit de vriezer 😉
- Himalaya zout
- zwarte peper
- Ras-el-hanout
- 125 g zure room
- 2 eetlepels psylliumvezels om de saus in te dikken
Instructies
- Smelt de boter in de pan.
- Bak de karbonaden. Goed afkruiden met flink wat zout, peper, Ras-el-Hanout.
- Zorg dat het vlees goudbruin is.
- Kieper de groenten in de pan. Wederom heel goed afkruiden met zout, peper, Ras-el-Hanout. Goed omroeren terwijl de groenten meestoven.
- Voeg water aan de pan toe tot de inhoud net onder staat en laat nog een goed half uurtje verder stoven op een zacht vuurtje.
- Neem wat psylliumvezels, twee eetlepels zal voldoende zijn.
- Los de vezels vooraf al op in wat water.
- Dik het stoofpotje wat in met het mengsel van de psylliumvezels en laat een 3-tal minuutjes inkoken.
- Dien een royale portie op met wat zure room on top! Voor de liefhebbers: bestrooi met wat korianderpoeder, deze smaak past er heel goed bij!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]