[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.1″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||” hover_enabled=”0″]
Varkenshaasje met groentengratin in een mosterd-dragonsausje
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie met basilicum
- 1 witte ui in blokjes snijden
- 600 g knolselderblokjes mag uit de vriezer
- 100 g boerenkool
- lookpoeder in blokjes snijden
- 150 ml volle room
- 200 g geraspte mozzarella
- 2 eetlepels Kerrygold boter
- 800 g varkenshaasje
- Himalaya zout
- zwarte peper
- nootmuskaat
- mosterd
- dragon
Instructies
- Verwarm de oven tot 190°C
- Stoof de ui, boerenkool en knolselder. Goed afkruiden met peper, zout en nootmuskaat. Een ovenschotel kan je al invetten met een eetlepel basilicumolijfolie.
- Zet de pan groenten van het vuur en roer er 100 g geraspte kaas onder.
- Kieper de inhoud van de pan in de ovenschotel.
- Strooi de overige kaas on top. Zet de schotel voor een half uurtje in de oven.
- Ondertussen bak je de varkenshaas in de Kerrygold boter. Goed afkruiden met peper en zout. Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie voor je het gaat aansnijden.
- Laat de bakjus inkoken met 150 ml volle room en wat mosterd.
- Voeg wat dragonkruid toe aan de saus.
- Laat jouw groentengratin 3 minuutjes onder de grill tot je een korstje hebt.
- Serveer de varkenshaas met een stuk groentengratin en wat saus. Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]