[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.6″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||” hover_enabled=”0″]
Varkenshaasje met gegratineerde knolselder en mosterdsaus
Ingrediënten
- 3 eetlepels Kerrygold boter
- 600 g knolselderblokjes mag uit de vriezer
- 1 witte ui in blokjes snijden
- 3 teentjes verse look in blokjes snijden
- 250 ml volle room
- 100 g geraspte mozzarella
- 800 g varkenshaasje
- Himalaya zout
- zwarte peper
- 100 g slaharten
Instructies
- Verwarm de oven tot 190°C
- Snij alvast de ui en de look.
- Smelt een beetje boter in de pan en laat er ongeveer 2/3 van je hoeveelheid gesneden ui en look in garen.
- Voeg de knolselderblokjes toe, roer om en laat even meegaren. Goed afkruiden met peper en zout.
- Voeg ongeveer 1/3 van je busje volle room toe in de pan. Omroeren, eventjes laten inkoken.
- Kieper de inhoud van de pan in een ovenschotel en bestrooi met de gerapspte kaas. Laat 30 minuten in de oven.
- Ondertussen bak je de varkenshaas in de overige Kerrygold boter. Goed afkruiden met peper en zout. Wanneer je vlees bijna gaar is bak je de overige ui en look mee.
- Haal de varkenshaas uit de pan en laat rusten op je snijplank onder aluminiumfolie. Schik terwijl de sla op de borden. (desgewenst de sla afkruiden met peper, zout en wat olijfolie)
- Werk de bakjus op met de rest van de room en een eetlepel mosterd.
- Haal de knolseldergratin uit de oven. Zet het vuur af en laat de mosterdsaus even rusten.
- Snij de varkenshaas aan en serveer met de knolseldergratin en de mosterdsaus. Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]