[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.9″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||” hover_enabled=”0″]

Varkensgebraad met knolselderrostis en mosterdsaus

De variant op dat andere varkenshaasje, deze keer met rostis 😉
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Diner
Keuken Keto
Porties 3 personen
Calorieën 698 kcal

Ingrediënten

Instructies
 

  • Verwarm de oven tot 190°C. Laat het varkensgebraad al wat 'rusten' uit de frigo. Het is altijd beter om je vlees te bakken wanneer het op kamertemperatuur is 😉
  • Stoof de ui aan in een beetje boter.
  • Voeg de knolselder toe. Goed afkruiden met peper, flink wat zout, nootmuskaat en roer om. Laat het geheel op een zacht vuurtje gaar worden.
  • Smelt alvast wat boter in een braadpan. Het varkensgebraad afkruiden met peper en zout aan beide kanten en bak het al 'krokant' langs alle zijden.
  • Om de knolselderblokjes gaar te krijgen kan je af en toe een (klein) scheutje water toevoegen, maar niet te veel want het geheel moet 'kneedbaar' zijn voor de rostis. Wanneer je de knolselder kan 'pletten', voeg dan de rozemarijn en de geraspte kaas toe. Haal van het vuur en roer goed om.
  • Vorm de rostis en leg ze op het bakpapier. Zet in de oven (30 à 40 minuten). Ondertussen laat je het varkensgebraad op een zacht vuurtje verder garen.
  • Als het varkensgebraad klaar is, leg het dan op je snijplank onder aluminiumfolie en laat het even 'rusten'. Bij het overgebleven bakjus kieper je de room en de mosterd, laat inkoken en klop op tot een saus.
  • Snij het gebraad aan, schenk er wat saus over en garneer met de rostis. Smakelijk!

Voedingswaarden

Voedingswaarde
Varkensgebraad met knolselderrostis en mosterdsaus
Hoeveelheid per portie (persoon)
Calorieën 698 Calorieën uit vetten 387
% Dagelijks aanbevolen waarden*
Vetten 43g28%
Koolhydraten 13g52%
Eiwitten 57g69%
* * Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een ketodieet van 6% koolhydraten - 18% eiwitten - 76% vetten (1811 calorieën). ***stuur een mail naar info@ketolifestyle.be voor een persoonlijke berekening
Trefwoord gegratineerd, knolselder, lchf, lekker zoet, lowcarb highfat, mosterdroom, mosterdsaus, ovengerecht, pittig, roomsaus, rostis, smeuïg, varkensgebraad, varkenvlees, zoet en pittig

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Winkelwagen
Scroll naar boven