[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.9″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||” hover_enabled=”0″]
Varkensgebraad met knolselderrostis en mosterdsaus
Ingrediënten
- 3 eetlepels Kerrygold boter
- 600 g knolselderblokjes mag uit de vriezer
- 1 witte ui in blokjes snijden
- 3 teentjes verse look in blokjes snijden
- nootmuskaat
- rozemarijn
- 100 g geraspte mozzarella
- 700 g varkensgebraad
- Himalaya zout
- zwarte peper
- 250 ml volle room
- 2 eetlepels mosterd
Instructies
- Verwarm de oven tot 190°C. Laat het varkensgebraad al wat 'rusten' uit de frigo. Het is altijd beter om je vlees te bakken wanneer het op kamertemperatuur is 😉
- Stoof de ui aan in een beetje boter.
- Voeg de knolselder toe. Goed afkruiden met peper, flink wat zout, nootmuskaat en roer om. Laat het geheel op een zacht vuurtje gaar worden.
- Smelt alvast wat boter in een braadpan. Het varkensgebraad afkruiden met peper en zout aan beide kanten en bak het al 'krokant' langs alle zijden.
- Om de knolselderblokjes gaar te krijgen kan je af en toe een (klein) scheutje water toevoegen, maar niet te veel want het geheel moet 'kneedbaar' zijn voor de rostis. Wanneer je de knolselder kan 'pletten', voeg dan de rozemarijn en de geraspte kaas toe. Haal van het vuur en roer goed om.
- Vorm de rostis en leg ze op het bakpapier. Zet in de oven (30 Ã 40 minuten). Ondertussen laat je het varkensgebraad op een zacht vuurtje verder garen.
- Als het varkensgebraad klaar is, leg het dan op je snijplank onder aluminiumfolie en laat het even 'rusten'. Bij het overgebleven bakjus kieper je de room en de mosterd, laat inkoken en klop op tot een saus.
- Snij het gebraad aan, schenk er wat saus over en garneer met de rostis. Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]