Tikka masala
De superlekkere ketoversie met (bloemkool)rijst
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Diner
Keuken Keto
Porties 3 porties
Calorieën 544 kcal
Ingrediënten
- 3 eetlepels Kerrygold boter
- 800 g kipblokjes
- 300 g bloemkoolrijst
- Himalaya zout
- zwarte peper
- 150 g radijs in schijfjes
- verse koriander
- 450 g Tikka Masalasaus (glutenvrij)
Instructies
- Bak de kipstukjes in de gesmolten boter, afkruiden met zout en peper.
- Kook de bloemkoolrijst zachtjes in een bodempje water, goed afkruiden met peper en zout.
- Kieper de saus in de pan en strooi er een halfvol handje koriander in. Laat een half uurtje sudderen op een zacht vuurtje.
- Voeg de voorgesneden radijsjes en ook wat koriander toe aan de bloemkoolrijst. Meng het geheel en laat zachtjes verder inkoken tot het water verdampt is.
- Garneer de kip met de bloemkoolrijst en werk af met een toefje koriander (voor de liefhebbers). Smakelijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarde
Tikka masala
Hoeveelheid per portie (persoon)
Calorieën 544
Calorieën uit vetten 90
% Dagelijks aanbevolen waarden*
Vetten 10g7%
Koolhydraten 16g64%
Eiwitten 66g80%
* * Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een ketodieet van 6% koolhydraten - 18% eiwitten - 76% vetten (1811 calorieën). ***stuur een mail naar info@ketolifestyle.be voor een persoonlijke berekening
Trefwoord bloemkoolrijst, Indisch, kip, koriander, pikant, pittig, spicy, tikka masala