[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.9″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||” hover_enabled=”0″]
Stoofpotje van goulash
Ingrediënten
- 3 eetlepels Kerrygold boter
- 800 g rundsstoofvlees liefst NIET mager
- 500 g champignons (Parijse) in blokjes snijden
- 1 groene paprika in reepjes snijden
- 1 witte ui in blokjes snijden
- 70 g tomatenpuree van Cirio
- 3 teentjes verse look in stukjes snijden
- Himalaya zout
- zwarte peper
- Ras-el-hanout
- kurkuma
- salie
- 3 eetlepels psylliumvezels
- 100 g slaharten
- 125 g zure room
Instructies
- Smelt de boter in een grote pan en voeg er de helft van jouw ingrediënten aan toe. Afkruiden met goed wat zout en de andere kruiden. Laat een beetje bruin garen.
- Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe, wederom goed afkruiden en even verder laten bruinen terwijl je omroert. Zet het geheel net onder met water en roer er het tomatenconcentraat door. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje een 2tal uurtjes verder stoven.
- De saus kan een beetje 'gebonden' worden met wat psylliumvezels. Let op! Gebruik maximaal 3 eetlepels! Het lijkt zich eerst niet te binden, maar plots dikt je saus dan toch in 😉
- Dien een royale portie op met wat sla aan de kant en garneer de goulash met een schep zure room. Voor de liefhebbers: strooi er wat korianderpoeder rond. Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]