Steak op een bedje van spinazie en gorgonzola

SmaakVOL en snel klaar!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 2 min
Bereidingstijd 13 min
Totale tijd 15 min
Gang Diner
Keuken Keto
Porties 1 persoon
Calorieën 913 kcal

Instructies
 

  • Kies voor een kwaliteitsvolle steak (ben zelf fan van een Ierse ribeye of zesrib) en bak deze (best) saignant (medium) in een eetlepel Kerrygold boter. Afkruiden met Himalaya zout en zwarte peper.
  • Wanneer de steak bijna klaar is (laat hem niet te lang bakken want hij moet nog in de oven) dan voeg je 100g verse gewassen spinazie aan je pan toe. Laat 2 minuten meebakken.
  • Schik vervolgens de (bijna saignant) gebakken steak op een vuurvast bord, de spinazie rondom en leg op de steak een schijfje (50g) romige gorgonzola.
  • Zet het bord een vijftal minuutjes in een voorverwarmde oven (150°C). Smakelijk!

Voedingswaarden

Voedingswaarde
Steak op een bedje van spinazie en gorgonzola
Hoeveelheid per portie (persoon)
Calorieën 913 Calorieën uit vetten 594
% Dagelijks aanbevolen waarden*
Vetten 66g43%
Koolhydraten 5g20%
Eiwitten 74g89%
* * Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een ketodieet van 6% koolhydraten - 18% eiwitten - 76% vetten (1811 calorieën). ***stuur een mail naar info@ketolifestyle.be voor een persoonlijke berekening
Trefwoord diner, fatisfuel, keto, lowcarb
Winkelwagen
Scroll naar top