[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.6″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||”]
Spinazielasagne
Ingrediënten
- 3 eetlepels Kerrygold boter
- 1 kg gehakt
- 1 rode ui in reepjes snijden
- 3 teentjes verse look fijn snijden
- 800 ml passata (Elvea)
- Himalaya zout
- zwarte peper
- 8 eetlepels mascarpone
- 200 g spinazie verse bladspinazie
- 150 g geraspte mozzarella
Instructies
- Verwarm de oven tot 200°C
- Smelt de boter en bak het gehakt, voeg de look en rode ui toe. Afkruiden met peper en zout.
- Bedek de bodem van een ovenschotel met een eerste laagje gehakt.
- Bestrijk het geheel met 4 eetlepels mascarpone.
- Bedek zorvuldig met een eerste laag spinazieblaadjes.
- Leg er een tweede laag gehakt op.
- Wederom 4 eetlepels mascarpone uitsmeren.
- Leg als laatste een tweede laag spinazieblaadjes met daarop de overschot van het gehakt.
- Strooi de mozzarella kaas over het geheel en zet 30 minuten in de oven. Daarna nog 5 minuutjes grillen voor een korstje.
- Dien een royale portie op. Proef hoe krokant de spinazie is! Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]