[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.9″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||” hover_enabled=”0″]
Spinazielasagne met gerookte zalm
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 500 g spinazie verse bladspinazie
- 8 eetlepels platte (volle) kaas
- 420 g gerookte zalm
- 500 ml passata (Elvea)
- Himalaya zout
- zwarte peper
- 200 g geraspte mozzarella
Instructies
- Verwarm de oven tot 180°C en vet een ovenschotel in met de olijfolie.
- Bedek met 1/3 van de spinazie. Afkruiden met peper en zout.
- Smeer er 4 eetlepels platte kaas over.
- Sprenkel er de helft van de passata over.
- Bedek met de helft van de gerookte zalm.
- Strooi er 1/4 van de geraspte kaas over.
- Bedek met een tweede laag (nog 1/3) spinazie. Wederom goed afkruiden met zout en peper.
- Smeer er weer 4 eetlepels platte kaas over en dek toe met de rest van de zalm.
- Kieper er de rest van de passata over en strooi er nog 1/4 van de geraspte kaas op.
- Eindig met een laatste laag spinazie en zorg ook nu voor goed wat zout en peper.
- Strooi er de rest van de kaas over en zet 35 minuten in de oven.
- Schep een royale portie op je bord. Voor de liefhebbers: strooi wat korianderpoeder rond je gerecht, deze smaak past zo goed bij het gerecht! Smakelijk!
Notities
in deze versie kwam er wel wat water vrij, vermoedelijk kan je dat vermijden door de platte kaas te vervangen met mascarpone 😉
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]