[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.3.3″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||” hover_enabled=”0″]
Smeuïge spruitjes-gehakt ovenschotel van de ketoman
Ingrediënten
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 kg gehakt
- 3 teentjes verse look versnipperen
- Himalaya zout
- zwarte peper
- 450 g spruitjes met spek
- 100 g groene olijven ontpit, voor een extra zoute smaak
- 3 eieren
- 250 ml volle room
- 100 g geraspte gruyère
Instructies
- Verwarm de oven tot 190°C. Laat de diepgevroren spruitjes even ontdooien in de microwave.
- Bak het gehakt met de verse look tot het bijna gaar is. Afkruiden met goed wat zout en peper.
- Kieper het gehakt in een ovenschotel, samen met de spruitjes en de olijven. Roer goed door mekaar.
- Maak een mengsel van de 250 ml volle room en de drie eieren. Dit mag je ook afkruiden met zout en peper. Kieper vervolgens over het geheel in de ovenschotel.
- Zet de ovenschotel 35 minuten in de oven. Laat nog extra 3 minuten grillen op de middenste stand.
- Smakelijk!
Notities
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]