[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.9″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||” hover_enabled=”0″]
Sint-Jacobsvruchten op een bedje van basilicumcourgetti
Ingrediƫnten
- 3 koffielepels kokosolie om de Sint-Jacobsvruchten in te bakken
- 350 g Sint-Jacobsnootjes zonder koraal liefst verse
- 280 g courgetti
- Himalaya zout
- zwarte peper
- 3 eetlepels olijfolie met basilicum
- 50 g pecorino
Instructies
- Kook de courgetti 'al dente'. Daarvoor doe je slechts een bodempje water in de pot (niet meer!). Goed afkruiden met peper en zout, regelmatig omroeren. De gaartijd is ongeveer dezelfde als die van de Sint-Jacobsnootjes, zo'n 5 Ć 6 minuutjes...
- Smelt de kokosolie in een koekenpan en verhit goed. Bak de Sint-Jacobsnootjes kort aan (ongeveer 2 Ć 3 minuten langs elke kant)
- 'Parfumeer' de courgetti met de basilicumolijfolie, roer goed om.
- Draai 'torentjes' courgetti in leuke kommetjes, leg er de Sint-Jaccobsnootjes tegen en bestrooi rijkelijk met de pecorino. Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]