[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.6″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||”]
Ovenschotel van schartongrolletjes met broccolirijst
Ingrediënten
- 1 kg schartongrolletjes ik gebruikte in dit recept een zak van 1kg diepgevroren tongrolletjes, gekocht in de Okay
- 400 g broccolirijst ik kocht de broccolirijst in de Okay
- 100 g spinazie
- 4 eieren
- 250 ml volle room
- Himalaya zout
- zwarte peper
- Ras-el-hanout tegenwoordig vind je dit kruid in je lokale buurtwinkel
- currypoeder
Instructies
- Verwarm de oven tot 200°C.
- Ontdooi de schartongrolletjes enkele minuten in de magnetron, zeker als ze net uit de diepvries komen. Stonden ze al in de ijskast? Dan hoeft het niet.
- Kieper de tongrolletjes in een ovenschotel. Let op! Zorg dat je ze goed afkruidt met peper, veel zout en alle andere kruiden! Anders smaakt deze vis veel te 'flauw'. (is een beetje tegen m'n principes - normaal zou ik de rolletjes eerst wat garen in een visfond voor een goede smaak - maar het moest snel gaan)
- Kieper er de broccolirijst over.
- Duw de spinazie hier en daar in het geheel.
- Zorg voor échte volle room 😉
- Maak een mengsel van 4 eieren, het hele brikje volle room, veeeeeeel zout, peper, currypoeder, Ras-el-hanout en meng goed.
- Kieper in de ovenschotel en zet 40 minuten in de oven.
- Dien een royale portie op. Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]