Paprika-zalmgratin
Smeuïg en met de beste omega's!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Diner
Keuken Keto
Porties 3 porties
Calorieën 1023 kcal
Ingrediënten
- 5 teentjes verse look (hoeveelheid hangt af van uw eigen smaak)
- 3 eetlepels Kerrygold boter
- 800 g zalmfilet liefst verse zalm
- 250 g champignons (Parijse)
- 230 g paprikamix (voorgesneden)
- 100 ml lamsfond
- 200 g volle room
- Himalaya zout
- zwarte peper
- nootmuskaat
- 1 ei
- 250 g geraspte emmentaler
Instructies
- Bak de verse look lichtbruinig in de boter. Verwarm de over tot 200°C.
- Voeg de champignons toe, je moet ze niet snijden, afkruiden met peper en zout.
- Voeg de paprikamix toe, laat meebakken. (ik had nog een overschotje koriander die ik ook toevoegde)
- Giet een beetje lamsfond in de pan en laat even inkoken voor de smaak.
- Schik de zalmfilets in een ovenschotel, afkruiden met peper en zout.
- Kieper de inhoud van de pan in de ovenschotel.
- Meng de volle room met een eitje (of een eetlepel psylliumvezels in de plaats van het ei om te 'binden'). Afkruiden met peper, zout en wat nootmuskaat.
- Kieper de room in de ovenschotel.
- Strooi de kaas over het geheel en zit in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
- Laat tot slot 5 minuutjes grillen voor een korstje.
- Dien royale porties op. Smakelijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarde
Paprika-zalmgratin
Hoeveelheid per portie (persoon)
Calorieën 1023
Calorieën uit vetten 477
% Dagelijks aanbevolen waarden*
Vetten 53g35%
Koolhydraten 3g12%
Eiwitten 85g102%
* * Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een ketodieet van 6% koolhydraten - 18% eiwitten - 76% vetten (1811 calorieën). ***stuur een mail naar info@ketolifestyle.be voor een persoonlijke berekening
Trefwoord champignons, eiwitten, gegratineerd, gevulde paprika, ovengerecht, vegetarisch, verse look, vis, zalmfilet