[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.7″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||” hover_enabled=”0″]
Ovenschotel met kraakverse groenten, oude kaas en Italiaanse ham
Ingrediënten
- 3 eieren
- 250 ml volle room
- Himalaya zout
- zwarte peper
- salie
- lookpoeder
- 6 sneden oud Brugge kaas grote sneden
- 200 g Italiaanse ham
- 400 g witte kool
- 100 g snijbonen gesneden, mag vers of diepgevroren
- 100 g geraspte emmentaler
Instructies
- Verwarm de oven tot 190°C, vet een ovenschotel in met olijfolie. Maak het sausmengsel van de drie eieren, salie, peper, zout en wat lookpoeder.
- Bedek de ovenschotel met de witte kool, alvast afkruiden met peper en zout. Giet er ongeveer 1/3 van je sausmengsel over en bedek met de oude kaas.
- Bedek vervolgens met een laag ham.
- Voeg een laag met boontjes toe, ook al wat afkruiden met peper en zout. Giet er de rest van je sausmengsel over.
- Bedek dan met de oude kaas.
- Vervolgens met de rest van de ham bedekken.
- Strooi de geraspte kaas over het geheel.
- Laat ongeveer 45 minuten garen waarvan de laatste 5 minuten onder de middenste grillstand.
- Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]