[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.2.2″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||” hover_enabled=”0″]
Lasagne van champignons, courgetti en Italiaanse ham
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel kokosolie
- 200 g gesneden champignons mogen voorgesneden zijn
- 1 rode ui in schijfjes snijden
- 200 g courgetti
- 400 g Italiaanse ham
- 150 g oud Brugge kaas
- 500 ml passata (Elvea)
- Himalaya zout
- zwarte peper
- kurkuma
- lookpoeder
- 200 g geraspte mozzarella
- 100 g ijsbergsla
Instructies
- Verwarm de oven tot 180°C en vet een ovenschotel in met de olijfolie.
- Bak de champignons met de rode ui en de courgetti in een eetlepel kokosolie. Goed afkruiden met peper, zout en lookpoeder.
- Voeg er de passata aan toe. Extra afkruiden met kurkuma en goed omroeren.
- Bedek de ovenschotel met de helft van het groentenmengsel uit de pan.
- Bedek daarna met de helft van de Italiaanse ham en oude kaas.
- Bedek met een tweede laag (de rest) van het groentenmengsel.
- Bedek met de rest van de oude kaas en Italiaanse ham.
- Bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Zet een 35 minuutjes in de oven en laat nog 2 minuutjes onder de medium grillstand voor een korstje.
- Schep een royale portie op je bord. Serveer wat sla aan de kant, besprenkeld met wat olijfolie. Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]