Lamskroontje met witloofsalade en dragon-mosterdroomsaus

Voor de fijnproevers! (Geen liefhebber van lams? Neem steak in de plaats!)
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Diner
Keuken Keto
Porties 1 persoon
Calorieën 636 kcal

Ingrediënten

Instructies
 

  • Snij het rauwe witloof in stukjes, goed afkruiden met zout, peper en een beetje Bertolli mayonaise. Voor de liefhebbers: doe er een eetlepel zilveruitjes onder.
  • Smelt de boter in een braadpan. De lamskroon goed afkruiden met zout, peper en een beetje lookpoeder,. Aan beide kanten dichtschroeien! Later laat je hem op een zachter vuurtje verder garen tot je de gewenste 'cuisson' hebt. Persoonlijk heb ik mijn kwaliteitsvlees graag 'saignant' op het randje van 'blue'. De lamskroon moet wel gaar zijn aan het bot en de randen.
  • Mijn gezin is niet 'gek' van lams. Ik nam voor hen steak in de plaats en bakte dit vlees samen met het lamskroontje. Ook steak dichtschroeien! Lekkere braadjus krijg je van die 'vleesjes'! LET OP! Dit gerecht gaat enkel over het lamskroontje met witloof voor 1 persoon! Er werd geen rekening gehouden met het andere vlees!
  • Als het vlees gaar is, laat het dan even 'rusten' onder aluminiumfolie.
  • Werk het bakjus in je pan op tot een romige saus. Kieper de volle room, mosterd, wat dragonkruiden in de pan en desgewenst nog wat zout en peper. Goed opkloppen zodat je de baksels mee in de saus verwerkt. Even laten inkoken en het vuur uitzetten.
  • Snij het lamskroontje tussen de botjes door tot 'lamsnootjes'. Schik op het bord, samen met wat witloofsalade en schenk er wat mosterdroomsaus bij. Smakelijk!

Voedingswaarden

Voedingswaarde
Lamskroontje met witloofsalade en dragon-mosterdroomsaus
Hoeveelheid per portie (persoon)
Calorieën 636 Calorieën uit vetten 387
% Dagelijks aanbevolen waarden*
Vetten 43g28%
Koolhydraten 6g24%
Eiwitten 55g66%
* * Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een ketodieet van 6% koolhydraten - 18% eiwitten - 76% vetten (1811 calorieën). ***stuur een mail naar info@ketolifestyle.be voor een persoonlijke berekening
Trefwoord dragon, lamskroon, mosterdroom, witloof
Scroll naar boven