[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.9″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||” hover_enabled=”0″]
Krokante kippetjes gevuld met champignons
Ingrediënten
- 3 eetlepels Kerrygold boter
- 700 g kipfilets
- 200 g gandaham
- Himalaya zout
- zwarte peper
- 250 g champignons (Parijse)
- 3 teentjes look fijn gesneden
- rozemarijn
- 50 g geraspte gruyère
- 1 eetlepel mosterd
- dragon
- 250 ml volle room
- 150 g rucola
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven tot 190° C.
- Bak de champignons met de look in een klontje boter. Goed afkruiden met zout en peper.
- Smelt de boter en bak de kipfilets goudbruin, afkruiden met zout en peper. (ze moeten niet gaar zijn binnenin)
- Voor de liefhebbers: voeg wat Italiaanse kruiden aan de champignons toe.
- Mix de champignons.
- Voeg een handvol geraspte kaas toe en roer om.
- Maak in elke kipfilet een diepe inkeping (niet volledig doorsnijden!) en vul op met de champignonpasta.
- Wikkel je kipfilet daarna in de ham en leg in een ingevette ovenschotel. Zet een hallf uurtje in de oven. Eventueel de laatste 3 minuutjes grillen.
- Dresseer de borden met rucola, sprenkel er wat olijfolie over. Afkruiden met peper en zout.
- Giet de room bij het overgebleven bakjus.
- Voeg er wat mosterd, dragon en wat limoen aan toe. Opkloppen en even laten inkoken.
- Snij de filets aan en serveer naast de rucola met wat van die heerlijke saus! Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]