[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

 

Krokante kip met boerenkool

Licht maar eiwitrijk gerechtje, ideaal op een dag waar je zal sporten 😉
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Diner
Keuken Keto
Porties 3 personen
Calorieën 805.96 kcal

Ingrediënten

Instructies
 

  • Zet alles klaar en verwarm de oven tot 190° C.
  • Smelt de boter en bak de kipfilets goudbruin, afkruiden met zout en peper. (ze moeten niet gaar zijn binnenin)
  • Snij de kipfilets open in 'enveloppe' en verdeel de brie (verwijder eerst de korst van de brie) over de 4 filets en binnenin afkruiden met salie. Verpak de filets, elk met 4 sneden gandaham.
  • Leg de verpakte filets in een lichtjes ingevette ovenschotel en plaats voor een goed half uur in de oven.
  • Bak de witte ui 'glazig' in de overgebleven bakjus.
  • De boerenkool in de pan kieperen...
  • Even laten slinken... en voeg vervolgens alle boerenkool toe. Geen nood als je een toren groenten hebt, dat slinkt nog! Afkruiden met zout, peper en nootmuskaat. Afdekken met een deksel en op een zacht vuurtje verder laten garen.
  • Voeg in de laatste 5 minuten de Parmezaanse kaas toe en roer om.
  • Snij de krokante kipfilets in schijfjes, garneer met wat boerenkool en bakjus uit de ovenschotel. Smakelijk!

Voedingswaarden

Voedingswaarde
Krokante kip met boerenkool
Hoeveelheid per portie (persoon)
Calorieën 805.96 Calorieën uit vetten 330
% Dagelijks aanbevolen waarden*
Vetten 36.62g24%
Koolhydraten 8.42g34%
Eiwitten 86.01g104%
* * Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een ketodieet van 6% koolhydraten - 18% eiwitten - 76% vetten (1811 calorieën). ***stuur een mail naar info@ketolifestyle.be voor een persoonlijke berekening
Trefwoord boerenkool, brie, gandaham, kip, krokant, krokante kip, lente ui, ovengerecht, ovenschotel, parmezaan

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Scroll naar boven