Kip Masala met kokos en chorizo
Recept van de Ketoman! Mijn echtgenoot Serge moest door de coronacrisis zijn onderneming sluiten. Elke dag maakt hij een lekker ketogerecht klaar! <3
No ratings yet
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Diner
Keuken Keto
Porties 3 personen
Calorieën 670 kcal
Ingrediënten
- 2 eetlepels kokosolie
- 600 g kipblokjes
- 5 wortelen in schijfjes snijden
- 500 g champignons (Parijse) in blokjes snijden
- 1 witte ui in blokjes snijden
- 225 g chorizo in blokjes of sliertjes snijden (neem de zachte of iets pikantere versie, volgens eigen smaak)
- 250 ml kokosmelk
- Himalaya zout
- zwarte peper
- tandoori masala soms vind je dit ook in de Carrefour
Instructies
- Stoof de kipblokjes aan in de kokosolie. Goed afkruiden met zout, peper en tandoorikruiden. Roer de witte ui en champignons eronder en laat even meebakken.
- Voeg de wortelschijfjes en chorizo toe, roer om en laat wederom even meebakken. Giet 250 ml kokosmelk in de pan en zet het vuur wat zachter.
- Laat het geheel een klein half uurtje sudderen.
- Dien een royale portie op. Smakelijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarde
Kip Masala met kokos en chorizo
Hoeveelheid per portie (persoon)
Calorieën 670
Calorieën uit vetten 342
% Dagelijks aanbevolen waarden*
Vetten 38g25%
Koolhydraten 8g32%
Eiwitten 63g76%
* * Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een ketodieet van 6% koolhydraten - 18% eiwitten - 76% vetten (1811 calorieën). ***stuur een mail naar info@ketolifestyle.be voor een persoonlijke berekening
Trefwoord champignons, chorizo, eenpansgerecht, eenvoudig koken, geen eieren, kipblokjes, makkelijk, noeggs, pikant, pittig, stoofpotje, witte ui, wortelen