[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.9″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||”]

Italiaanse kipfilets met broccolikoekjes

Deze kipfilets zijn smeuïg en overheerlijk! Smakelijk met de pittige broccolikoekjes 🙂
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Diner
Keuken Keto
Porties 3 personen
Calorieën 848 kcal

Ingrediënten

Instructies
 

  • Kuis de broccoli en kook de roosjes beetgaar in water met zout. Snij alvast de witte ui en verse look.
  • Vul de kipfilets met een sneetje emmental en wikkel in met een sneetje Italiaanse ham. Of beter nog! Laat dit bij Renmans uitvoeren 😉
  • Verwarm de oven tot 180° C en bak de gevulde kipfilets krokant aan de buitenkant.
  • Giet een beetje olijfolie met basilicum in een ovenschotel.
  • Meng het amandelmeel, de geraspte kaas met de 2 eieren en de 50 ml volle room.
  • Laat de gekookte broccoli goed uitlekken! Voeg het daarna met de rauwe ui en look toe aan je kaas-amandelmengsel. Goed afkruiden met peper, zout, paprikapoeder en nootmuskaat. Meng/plet goed.
  • Bewaar het bakjus van de kipfilets en leg de filets in de ovenschotel. Zet in de oven voor 30 minuten en nog 5 minuutjes op grillstand.
  • Bak ondertussen de broccolikoekjes van het mengsel in de kokosolie - niet teveel - zodat de pan redelijk 'droog' blijft.
  • Gebruik een geschikte spatel om de koekjes om te draaien. Dat doe je pas wanneer ze krokant zijn aan de onderkant.
  • Het bakjus werk je op met wat mosterd de overige 250 ml volle room, peper, zout en nog wat nooitmuskaat. Warm nog even op in de magnetron indien nodig.
  • Schik een kipfilet met wat broccolikoekjes op een bord. Serveer met de mosterdroomsaus. Smakelijk!

Voedingswaarden

Voedingswaarde
Italiaanse kipfilets met broccolikoekjes
Hoeveelheid per portie (persoon)
Calorieën 848 Calorieën uit vetten 468
% Dagelijks aanbevolen waarden*
Vetten 52g34%
Koolhydraten 11g44%
Eiwitten 62g75%
* * Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een ketodieet van 6% koolhydraten - 18% eiwitten - 76% vetten (1811 calorieën). ***stuur een mail naar info@ketolifestyle.be voor een persoonlijke berekening
Trefwoord broccoli, broccolikoekjes, eiwitten, feestdagen, feestgerecht, gevulde kipfilet, Italiaanse kipfilet

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Winkelwagen
Scroll naar boven