[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.9″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||”]
Italiaanse kipfilets met broccolikoekjes
Ingrediënten
- 3 koffielepels kokosolie
- 3 Italiaanse kipfilets (gevuld met een sneetje emmental en gewikkeld in een sneetje Italiaanse ham) bij Renmans wordt dit ter plekke voor je klaargemaakt, aanrader!
- 1 broccoli liefst vers
- 1 witte ui in kleine blokjes snijden
- 2 teentjes verse look versnipperen
- Himalaya zout
- 2 eieren
- 70 g geraspte gruyère
- 2 eetlepels amandelmeel
- 300 ml volle room 50 ml voor de broccolikoekjes en 250 ml voor de saus
- zwarte peper
- nootmuskaat
- paprikapoeder
- mosterd
Instructies
- Kuis de broccoli en kook de roosjes beetgaar in water met zout. Snij alvast de witte ui en verse look.
- Vul de kipfilets met een sneetje emmental en wikkel in met een sneetje Italiaanse ham. Of beter nog! Laat dit bij Renmans uitvoeren 😉
- Verwarm de oven tot 180° C en bak de gevulde kipfilets krokant aan de buitenkant.
- Giet een beetje olijfolie met basilicum in een ovenschotel.
- Meng het amandelmeel, de geraspte kaas met de 2 eieren en de 50 ml volle room.
- Laat de gekookte broccoli goed uitlekken! Voeg het daarna met de rauwe ui en look toe aan je kaas-amandelmengsel. Goed afkruiden met peper, zout, paprikapoeder en nootmuskaat. Meng/plet goed.
- Bewaar het bakjus van de kipfilets en leg de filets in de ovenschotel. Zet in de oven voor 30 minuten en nog 5 minuutjes op grillstand.
- Bak ondertussen de broccolikoekjes van het mengsel in de kokosolie - niet teveel - zodat de pan redelijk 'droog' blijft.
- Gebruik een geschikte spatel om de koekjes om te draaien. Dat doe je pas wanneer ze krokant zijn aan de onderkant.
- Het bakjus werk je op met wat mosterd de overige 250 ml volle room, peper, zout en nog wat nooitmuskaat. Warm nog even op in de magnetron indien nodig.
- Schik een kipfilet met wat broccolikoekjes op een bord. Serveer met de mosterdroomsaus. Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]