[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.3.2″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||” hover_enabled=”0″]
Gevulde paprika's met een 'zuur' koolslaatje
Ingrediënten
- 2 eetlepels kokosolie
- 3 groene paprika
- 500 g gehakt
- 1 halve witte ui in blokjes snijden
- 1 eetlepel olijfolie met basilicum
- 200 g chaumes
- 300 g witte kool mag voorgesneden zijn
- 3 eetlepels Bertolli mayonaise mogen goed gevulde eetlepels zijn
- 3 eetlepels zilveruitjes
- Himalaya zout
- zwarte peper
- oregano
Instructies
- Verwarm de oven tot 190°C. Vet een ovenschotel in met de kokosolie.
- Hol de paprika's uit, spoel ze en zet ze in de ovenschotel.
- Meng de witte ui en wat basilicumolijfolie onder het gehakt. Goed afkruiden met zout en peper.
- Vul de paprika's met het gehakt en zet in de oven.
- Maak je koolsalade met de Bertolli mayonaise en zilveruitjes, giet wat van het vocht over de koolsalade, die zure 'tegensmaak' zal goed bij je gerecht passen. Goed afkruiden met flink wat zout, peper en oregano.
- Neem een stuk chaumes kaas en snij hem al in stukjes.
- Na 20 minuten bereidingstijd in de oven, verdeel/schik je de chaumes in de gevulde paprika's. Zet ze daarna terug in de oven voor tenminste 10 minuten.
- Laat extra 3 minuutjes onder de middenste grillstand. Het gehakt moet uiteraard gaar zijn wanneer je de paprika snijdt.
- Garneer de paprika op een bord met flink wat koolsalade. Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]