Courgetti met tonijn en pecorino
Recept van de Ketoman! Mijn echtgenoot Serge moest door de coronacrisis zijn onderneming sluiten. Elke dag maakt hij een lekker ketogerecht klaar! <3
No ratings yet
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Diner
Keuken Keto
Porties 3 personen
Calorieën 626 kcal
Ingrediënten
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 witte ui in blokjes snijden
- 500 g champignons (Parijse) in blokjes snijden
- 570 g tonijn in olijfolie overtollige olie weggieten
- 700 ml passata (Elvea)
- 280 g courgetti
- Himalaya zout
- zwarte peper
- 100 g pecorino
Instructies
- Doe de kokosolie in een wat hogere pan, laat smelten en voeg er de witte ui bij. Laat halfgaar fruiten. Voeg er vervolgens de champignons bij en laat even meebakken.
- Voeg de tonijn toe, goed afkruiden met peper en zout en roer om.
- Kieper de passata in de pan zodat alles 'onder staat'. Laat enkele minuten pruttelen.
- Druk daarna de courgetti mee in de pan zodat deze ook 'onder staat'. Extra afkruiden met Himalaya zout. Laat een 3-minuutjes mee doorkoken. (courgetti moet 'al dente' zijn)
- Schik de 'pasta' op een bord en giet de tonijnsaus erover. Werk af met pecorino. Smakelijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarde
Courgetti met tonijn en pecorino
Hoeveelheid per portie (persoon)
Calorieën 626
Calorieën uit vetten 315
% Dagelijks aanbevolen waarden*
Vetten 35g23%
Koolhydraten 12g48%
Eiwitten 60g72%
* * Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een ketodieet van 6% koolhydraten - 18% eiwitten - 76% vetten (1811 calorieën). ***stuur een mail naar info@ketolifestyle.be voor een persoonlijke berekening
Trefwoord budgetvriendelijk, courgetti, geen eieren, ketoman serge, lowcarb, noeggs, passata, pecorino, snel klaar, tonijn, zondereieren