Courgetti bolognese
Snel & vers!
No ratings yet
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Diner
Keuken Keto
Porties 3 personen
Calorieën 909 kcal
Ingrediënten
- 800 g gehakt
- 3 eetlepels Kerrygold boter
- 1 rode ui
- 2 teentjes verse look
- 500 ml passata (Elvea)
- 250 ml volle room
- 400 g courgetti
- Himalaya zout
- zwarte peper
- 150 mozzarella
Instructies
- Doe de Kerrygold boter in een wat hogere pan, laat smelten en voeg er de rode ui en teentjes look (beiden fijngesneden) bij. Laat halfgaar fruiten.
- Voeg het gehakt toe, (goed afkruiden met peper en zout) roer om met de look en ui tot het bijna gaar is. (indien je te weinig bakvet hebt, voeg er dan nog een eetlepel Kerrygold boter bij, dat kan geen kwaad)
- Voeg aan de pan de volle room en het brikje passata toe zodat alles 'onder staat'. Laat 2 minuten goed doorkoken.
- Druk daarna de courgetti mee in de pan zodat deze ook 'onder staat'. Extra afkruiden met Himalaya zout. Laat een 3-minuutjes mee doorkoken. (courgetti moet 'al dente' zijn)
- Schik in een 'pasta' bord 😉 en zorg dat je genoeg saus mee uit de pan schept. Werk af met geraspte mozzarella. Smakelijk!
Notities
TIP!
Sommige mensen verdragen geen room...
Geen paniek! Je kan dit perfect vervangen door kokosroom 🙂
Deze kan je kopen HIER
Voedingswaarden
Voedingswaarde
Courgetti bolognese
Hoeveelheid per portie (persoon)
Calorieën 909
Calorieën uit vetten 594
% Dagelijks aanbevolen waarden*
Vetten 66g43%
Koolhydraten 14g56%
Eiwitten 61g73%
* * Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een ketodieet van 6% koolhydraten - 18% eiwitten - 76% vetten (1811 calorieën). ***stuur een mail naar info@ketolifestyle.be voor een persoonlijke berekening
Trefwoord bolognese, budgetvriendelijk, courgetti, courgetti bolognese, gehakt, lowcarb, lowcarb highfat, snel klaar, volle room