[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.4.2″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||” hover_enabled=”0″]
Blinde vinken met champignons, ijsbergsla en een eitje
Ingrediënten
- 3 eetlepels Kerrygold boter
- 700 g blinde vinken
- Himalaya zout
- zwarte peper
- 500 g champignons (Parijse) in blokjes snijden
- 250 ml volle room
- 3 eieren hardgekookt
- 100 g ijsbergsla
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Smelt de boter in de pan en bak de 'blinde vinken'. Goed afkruiden met peper en zout. Kook ondertussen de eitjes tot ze hardgekookt zijn. 10 minuten in kokend water.
- Ongeveer halverwege de baktijd van de 'blinde vinken' voeg je de champignons toe aan de pan. Deze ook goed afkruiden met peper, zout en eventueel wat lookpoeder.
- Verdeel de ijsbergsla over de borden, afkruiden voor diegenen die dat wensen. Sprenkel er wat olijfolie over.
- Zorg dat de 'blinde vinken' tot in de kern gaar zijn!
- Schik het vlees op de borden en giet de volle room in de pan en laat inkoken met de gebakken champignons.
- Garneer de saus over de 'blinde vinken' en garneer elk bord met twee helften van een eitje, bestrooid met wat zout. Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]