[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipes” _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” custom_padding=”90px|0px|40px|0px||”][et_pb_row use_custom_gutter=”on” gutter_width=”4″ make_equal=”on” custom_padding_last_edited=”off|desktop” admin_label=”recipes” _builder_version=”3.27.3″ width=”96%” module_alignment=”center” custom_margin=”-51px|auto|-60px|auto||” custom_margin_tablet=”||0px|” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”50px|||||” custom_padding_tablet=”||0px|” locked=”off”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.4.3″ custom_margin=”-35px|||||” custom_padding=”0px|||||”]
Balletjes in tomatensaus
Ingrediënten
- 3 eetlepels Kerrygold boter
- 200 g fijne groene boontjes verse
- 75 g ontbijtspek
- 700 ml passata
- 800 g gehakt rol er balletjes van of koop ze 'voorgerold' bij de 'betere' beehouwer
- 3 eieren
- Himalaya zout
- zwarte peper
Instructies
- Doe de 'kopjes' van de boontjes en kook ze 'halfgaar' in gezouten water.
- Kook 3 eieren 'hardgekookt, dat is dus 10 minuten in kokend water.
- Smelt de Kerrygold boter in een grote pan en bak de gehaktballetjes een beetje 'krokant' aan de buitenkant, goed afkruiden met peper en zout. Zorg dat de balletjes tot in de kern gaar zijn!
- Wikkel de boontjes in het ontbijtspek, voorzie 2 rolletjes per persoon. Bak de rolletjes even mee met de balletjes zodat het spek rond de boontjes krokant wordt.
- Pel de hardgekookte eieren en snij ze doormidden. Garneer al 1 ei per bord, samen met 2 rolletjes 'boontjes in spek'.
- Kieper de passata in de pan bij de balletjes en laat 5 minuten inkoken. Proef of de saus op smaak is!
- Garneer een royale portie. Smakelijk!
Voedingswaarden
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]