Keto chocoladecake (12 porties)
Lekker zoet maar toch lowcarb! Dit zoethoudertje heeft GEEN invloed op jouw glucosespiegel! Cool hè ?!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Dessert
Keuken Keto
Porties 12 porties
Calorieën 329 kcal
Ingrediënten
- 50 g amandelmeel
- 300 g ongezoete chocolade
- 300 g Kerrygold boter
- 1/2 koffielepel zeezout
- 6 grote eieren
- 150 gr erythritol
Instructies
- Verwarm de oven tot 170°C
- Smelt de boter en chocolade in de magnetron (ongeveer 90 seconden). Roer daarna goed door tot alles mooi glad is. (je kan dit ook 'au bain marie' doen). Zet aan de kant.
- Breek de eieren in een grote kom, voeg de erythritol toe en mix tot een schuimige massa.
- Voeg de gesmolten chocolade toe aan de kom - samen met het amandelmeel - en roer door tot een gladde massa.
- Voeg alles toe aan een ingevette (met bijvoorbeeld kokosvet) bakvorm (20cm lengten). Je kan ook bakpapier in de bakvorm leggen.
- Bak ongeveel 30 minuten in de oven op 175°C (in het midden van de oven).
- Laat afkoelen...
Voedingswaarden
Voedingswaarde
Keto chocoladecake (12 porties)
Hoeveelheid per portie (persoon)
Calorieën 329
Calorieën uit vetten 315
% Dagelijks aanbevolen waarden*
Vetten 35g23%
Koolhydraten 9g36%
Eiwitten 4g5%
* * Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een ketodieet van 6% koolhydraten - 18% eiwitten - 76% vetten (1811 calorieën). ***stuur een mail naar info@ketolifestyle.be voor een persoonlijke berekening
Trefwoord dessert, lowcarb, tussendoortje, zoet